România și Bulgaria au intrat în Schengen cu granițele aeriene și maritime

România și Bulgaria au intrat în Schengen cu granițele aeriene și maritime
Sursa foto: Europa Liberă 

De pe 31 martie 2024, românii care călătoresc cu avionul sau vaporul spre sau dinspre țările Schengen nu vor mai fi controlați de Poliția de Frontieră. Pentru copii, însă, vor fi necesare documente de călătorie valabile și acordul părintelui/părinților.

Duminică e ziua în care România și Bulgaria intră în spațiul Schengen, pe cale aeriană – așa numitul Air Schengen – și maritimă. Europa Liberă România scrie că efectul Schengen se va resimți în special pe cele 17 aeroporturi civile din România, care au avut în 2023 aproape 25 de milioane de pasageri.

Peste 70% din zboruri vor fi spre celelalte 27 de state din spațiul Schengen, estimează reprezentanții aeroporturilor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen din 31 martie 2024, cu frontierele aeriene și maritime, a fost votată în decembrie 2023 de Consiliul Uniunii Europene. Aderarea cu granițele terestre este încă blocată de Austria.

Consiliul UE a aprobat intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen, aerian și maritim, din martie 2024
Consiliul UE a aprobat sâmbătă, 30 decembrie, admiterea României și a Bulgariei la spațiul Schengen în martie 2024, cu frontierele aeriene și maritime. Discuțiile privind o altă decizie de a elimina controalele la frontierele terestre vor continua în cursul anului 2024, se arată într-un comunicat de…
Ce se schimbă din 31 martie la călătoriile cu avionul, după ce România intră în Air Schengen
România intră pe 31 martie în spațiul Schengen, aerian și maritim. Astfel, românii care zboară spre țări din spațiul Schengen nu se vor mai opri la ghișeele de control ale Poliției de Frontieră, ci vor merge direct spre porțile de îmbarcare. Călătoria cu copiii va fi și ea mai ușoară,