Rezultate preliminare: Vladimir Putin câștigă al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Rezultate preliminare: Vladimir Putin câștigă al cincilea mandat de președinte al Rusiei
Sursa foto: kremlin.ru

ACTUALIZARE 18 martie, 14:25 / După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a Rusiei anunță că Vladimir Putin a câștigat alegerile cu peste 87% din voturi.

ȘTIREA INIȚIALĂ 18 martie, 7:33/ Primele rezultate oficiale de la alegerile prezidențiale din Rusia arată că Vladimir Putin a obținut 87,33% din voturi, după procesarea a 99% din buletinele de vot, potrivit datele Comisiei Electorale, scrie Novaia Gazeta.

Alegerile prezidențiale din Rusia au fost organizate în premieră pe parcursul a 3 zile, în perioada 15 - 17 martie. În afară de Vladimir Putin, alți trei candidați au participat în cursa pentru funcția de președinte al Rusiei. Este vorba despre Leonid Sluțki, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), Vladislav Davankov, vicepreședintele Dumei de Stat, precum și Nikolai Haritonov, deputat al Partidului Comunist Rus.

În cele trei zile de scrutin, autoritățile electorale ruse au raportat mai multe incidente în secțiile de votare. Oamenii au turnat vopsea verde și dau foc la urnele de vot în semn de protest față de Putin. Potrivit proiectului OVD-Info, 86 de persoane din 21 de orașe au fost reținute în timpul celor trei zile de alegeri.  

Alegeri prezidențiale în Rusia 2024. Secțiile de vot s-au deschis la ora locală 8:00
Milioane de ruși sunt așteptați la urne în perioada 15-17 martie să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale, la finalul cărora este de așteptat ca Vladimir Putin să obțină al cincilea mandat, până în 2030, scrie Reuters. Peste 94.000 de secții de votare s-au deschis în Rusia de la ora
VIDEO/ Haos la unele secții de votare din Rusia. Oamenii aruncă cu vopsea verde și dau foc la urne
Prima zi de scrutin în Rusia nu a trecut fără incidente. Mai mulți oameni au venit cu vopsea verde pe care au aruncat-o în urnele de vot, iar alții le-au incendiat. Cazurile au avut loc la Sankt Petersburg, Kogalîm și Moscova. Presa din Rusia anunță că o femeie a incendiat