R. Moldova va beneficia de expertiza Greciei și României în procesul de integrare europeană

R. Moldova va beneficia de expertiza Greciei și României în procesul de integrare europeană
Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Sursa foto: Guvernul R. Moldova

R. Moldova va beneficia de expertiza Greciei și României în procesul de integrare europeană. Un Memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat la Atena, în cadrul Reuniunii trilaterale a președinților comisiilor afaceri externe din Parlamentul Greciei, al României și al R. Moldova.

Potrivit responsabililor de la Parlament, documentul va facilita crearea unui mecanism de schimb de informații și cooperare în domenii de interes comun.

„Memorandumul va pune baza pentru implementarea mai multor programe europene de cooperare între parlamentele naționale în colaborare cu experți internaționali, în cadrul cărora vor fi identificate sectoarele-cheie în care R. Moldova necesită suport, așa încât vor fi create programe specifice acestor nevoi”, a menționat vicepreședinta Legislativului de la Chișinău, Doina Gherman.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

De asemenea, delegația moldovenească a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului elen și președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Ioannis Plakiotakis.

„Anul 2023 a fost un an al intensificării fără precedent a colaborării bilaterale. Un exemplu fiind decizia autorităților elene de a deschide o ambasadă la Chișinău, care va fi în curând inaugurată. De un an de zile a intrat în vigoare Acordul de Securitate Socială și domnul Plakiotakis a relevat reputația foarte bună pe care moldovenii o au în Grecia, contribuind la prosperitatea și dezvoltarea societății grecești”, a adăugat Gherman.

În cadrul aceleiași vizite de lucru, delegația Parlamentului R. Moldova s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Grecia.

Grecia intenționează să deschidă anul viitor o ambasadă la Chișinău
Republică Elenă intenționează să deschidă anul viitor o misiune diplomatică în țara noastră. Despre acest lucru a anunțat prim-vicepreședintele Greciei, Ioannis Plakiotakis, în cadrul întrevederii cu speakerul Parlamentului, Igor Grosu. „Este o dovadă în plus că relațiile între ambele țări sunt foa…