R. Moldova denunță alte trei acorduri cu CSI. Explicația Ministerului Apărării

R. Moldova denunță alte trei acorduri cu CSI. Explicația Ministerului Apărării
Sursa foto: Guvernul R. Moldova

R. Moldova a denunțat alte trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Trei proiecte de lege în acest sens au fost aprobate joi, 29 februarie, în lectura a doua.

Legislativul a examinat propunerea de denunțare a Acordului cu privire la principiile asigurării Forțelor Armate ale statelor membre ale Comunității cu armament, tehnică, mijloace materiale, organizării activității de producție a întreprinderilor de reparații și lucrărilor de cercetări științifice și experimentale de construcție, semnat la Minsk la 14 februarie 1992.

Potrivit Ministerului Apărării, denunțarea acordului reiese din faptul că R. Moldova nu interacționează în domeniile politico-militare în cadrul Comunității Statelor Independente.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Un alt document denunțat este Acordul privind Grupurile observatorilor militari și Forțele Colective de menținere a păcii în Comunitatea Statelor Independente, semnat la Kiev la 20 martie 1992, și a Protocolului privind procedura temporară de formare și angajare a Grupurilor observatorilor militari și a Forțelor Colective de menținere a păcii în zonele de conflict între state și în statele membre ale Comunității Statelor Independente, semnat de către R. Moldova la 4 august 1992.

Ministerul Apărării susține că menținerea calității de membru al R. Moldova la acest acord este inoportună, deoarece țara noastră nu interacționează în cadrul CSI în domeniile politico-militare și nu a implementat de facto prevederile acestui acord.

Deputații au examinat și propunerea de denunțare a Acordului statelor membre ale CSI privind colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului.

Anul trecut, R. Moldova a denunțat mai multe acorduri cu CSI.

Parlamentul a mai denunțat cinci acorduri încheiate pe platforma CSI. Detalii despre fiecare dintre acestea
Parlamentul a denunțat alte cinci acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Deputații au votat, în prima și a doua lectură, trei proiecte de lege care presupun acest lucru. Printre acestea, se numără Acordul cu privire la colaborarea în domeniul protecției muncii, Acor…
R. Moldova denunță încă 13 acorduri cu CSI. Proiecte aprobate de Guvern
Guvernul de la Chișinău a denunțat alte 13 acorduri, încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Deciziile au fost luate în cadrul ședinței Guvernului de marți, 26 septembrie. Proiectele urmează să fie aprobate de Parlament. Potrivit autorităților, în urma inventariei bazei juri…