Primarul satului Boldurești, care a tamponat mortal un adolescent, va sta după gratii încă 30 de zile

Primarul satului Boldurești, care a tamponat mortal un adolescent, va sta după gratii încă 30 de zile
Colaj ziar.md. Sursa foto: TV8, Jurnal TV

Primarul satului Boldureşti, care în februarie a lovit mortal un adolescent în vârstă de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, rămâne în arest preventiv la Penitenciarul 13. Pro TV transmite că procurorul de caz a solicitat instanței prelungirea măsurii preventive pentru încă 30 de zile, iar magistrații de la judecătoria din sectorul Buiucani au dat ieri curs demersului.

Prima ședință de judecată în acest dosar urma să aibă loc luni, 17 iunie, însă a fost amânată la solicitarea avocatului lui Nicanor Ciochină - care a venit prima dată în instanță.

Amintim că, pe 19 februarie, un copil în vârstă de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, în satul Boldurești, raionul Nisporeni. Șoferul, care s-a dovedit a fi chiar primarul localității și fostul șef al Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Nicanor Ciochină, a fugit de la fața locului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ulterior, oamenii legii au anunțat că bărbatul a încercat să ducă în eroare Poliția, pentru a se eschiva de la răspundere. Mai întâi, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident, după care a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Potrivit Poliției, complicele primarului ar fi fost un medic stomatolog, care l-ar fi ajutat să găsească o mașină identică cu cea implicată în accident. Aceeași persoană a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină.

În urma accidentului, doi angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni au fost demiși, doi s-au ales cu mustrare aspră, iar altul a fost retrogradat în funcție.