Demiteri și mustrări aspre la Inspectoratul de Poliție din Nisporeni, după accidentul în care a fost ucis un copil

Demiteri și mustrări aspre la Inspectoratul de Poliție din Nisporeni, după accidentul în care a fost ucis un copil
Colaj ziar.md

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni au fost demiși, iar alți doi s-au ales cu mustrare aspră, în urma accidentului din 19 februarie, când un copil din satul Boldurești a fost tamponat de primarul localității. Totodată, un polițist a fost retrogradat în funcție, informează Inspectoratul General de Poliție (IGP).

În cadrul unei anchete de serviciu, Direcția inspectare efectiv a IGP a stabilit că cei cinci angajați nu au acționat corespunzător în procesul de stabilire a circumstanțelor comiterii accidentului și au creat impedimente celorlalți polițiști în procesul de documentare.

„În rezultat, prin ordinul șefului IGP, un angajat cu funcție de conducere și unul cu funcție de execuție din Inspectorat au fost demiși, un polițist a fost retrogradat în funcție, iar doi s-au ales cu mustrare aspră”, precizează IGP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că, pe 19 februarie, un copil în vârstă de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, în satul Boldurești, raionul Nisporeni. Șoferul, care s-a dovedit a fi chiar primarul localității, Nicanor Ciochină, a fugit de la fața locului.

Ulterior, oamenii legii au anunțat că bărbatul a încercat să ducă în eroare Poliția, pentru a se eschiva de la răspundere. Mai întâi, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident, după care a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Potrivit Poliției, complicele primarului ar fi fost un medic stomatolog, care l-ar fi ajutat să găsească o mașină identică cu cea implicată în accident. Aceeași persoană a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină.

Pe 23 februarie, Nicanor Ciochină a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Ciocana. Ulterior, măsura a fost prelungită cu încă 30 de zile.