Prețul la motorină, la cel mai mic nivel din acest an. Cât va costa joi benzina

Prețul la motorină, la cel mai mic nivel din acest an. Cât va costa joi benzina
Sursa foto: KCKATE de la Jookiko

Prețul actual la motorină înregistrează un nou minim pentru anul curent, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Potrivit instituției, trendul general care a început în a doua jumătate a lunii aprilie, manifestat printr-o scădere constantă a prețurilor la carburanți, ajunge să aducă cele mai mici prețuri din acest an.

Prețul la benzină, la fel, este într-o scădere constantă, ajungând la valori comparabile cu cele de la începutul anului curent.

În total, valul de ieftiniri, început în luna aprilie, a generat o scădere a prețurilor atât la benzină, cât și la motorină, de aproximativ 2 lei/litru.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În condițiile date, pentru ziua de joi, 6 aprilie, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: 24,47 lei/litru - pentru benzina COR 95 și 20,49 lei/litru - pentru motorina standard.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și sunt publicate zilnic pe site-ul Agenției, iar benzinăriile din țară trebuie să le afișeze de la miezul nopții.