Președintele raionului Edineț, amendat pentru huliganism. Funcționarul ar fi agresat fizic o consilieră

Președintele raionului Edineț, amendat pentru huliganism.  Funcționarul ar fi agresat fizic o consilieră
Colaj ziar.md

Președintele raionului Edineț a fost condamnat penal pentru huliganism, după ce ar fi agresat-o vara trecută pe consiliera municipală Diana Nistor. Acum, socialistul Nicolai Melnic va trebui să achite o amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul a 27.500 de lei, precum și un prejudiciu moral în sumă de zece mii de lei. Sentința a fost pronunțată pe 10 iunie, de către Judecătoria Edineț, sediul Central.

Incidentul s-ar fi produs în seara zilei de 5 iulie 2023, chiar în fața Consiliului Raional. Diana Nistor declarase atunci pentru NordNews că a încercat să-l filmeze pe fiul președintelui de raion în timp ce acesta se afla la volanul mașinii consiliului raional, în scopuri personale.

Ulterior, Nicolai Melnic ar fi devenit agresiv și a spart telefonul femeii, dar și parbrizul automobilului acesteia.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Domnul președinte Melnic m-a lovit la mână cu o putere foarte mare, încât telefonul mi-a sărit pe parbriz. S-a spart telefonul și parbrizul. Am încercat să plec, el m-a apucat de antebraț, de amândouă antebrațe, și a început să mă îmbrâncească, apoi m-am lovit cu fesa de mașină”, menționase Diana Nistor, în mașina căreia se afla și copilul ei minor.

Melnic, care le-a declarat anul trecut jurnaliștilor că, de fapt, el a fost cel agresat, a pledat nevinovat în instanță și a solicitat să fie achitat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Bălți.

Potrivit NordNews, la alegerile locale din octombrie 2019, Nicolai Melnic a fost cap de listă a candidaților Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în Consiliul raional Edineț, formațiunea obținând atunci cele mai multe mandate – 13 din totalul de 33. Respectiv, în noiembrie 2019, Nicolai Melnic a fost ales președinte al raionului Edineț.

VIDEO/ O consilieră din Edineț susține că a fost agresată fizic de președintele raionului. Procuratura a intentat un dosar penal
Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic este acuzat că a agresat fizic o consilieră municipală. Diana Nistor, care este și fosta colegă de partid a președintelui de raion, a depus deja o plângere la poliție, fiind deschis și un dosar penal pe acest caz. Totul s-a întâmplat acum o săptămână, ch…