Președintele Chinei, Xi Jinping, vizită în Europa. În luna mai va veni la Budapesta

Președintele Chinei, Xi Jinping, vizită în Europa. În luna mai va veni la Budapesta
Sursa foto

Președintele Chinei, Xi Jiping, va vizita mai multe țări europene în luna mai. Potrivit unor surse ale Europa Liberă, oficialul va veni veni în Ungaria după Franța și Serbia.

Potrivit publicației, vizita președintelui chinez la Budapesta a fost confirmată de către două surse. Xi Jinping va ajunge în Franța pentru două zile pe 5 mai, iar ulterior va vizita Belgradul. Vizita în Serbia a fost anunțată de președintele sârb Aleksandar Vučić încă la sfârșitul lunii februarie. Președintele chinez va ajunge la Budapesta după vizita la Belgrad.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Xi Jinping a efectuat o vizită oficială de patru zile în Ungaria în octombrie 2009, în timp ce era încă vicepreședinte al Republicii Populare Chineze. El a fost primit de premierul Gordon Bajnai alături de președintele László Sólyom și au fost semnate cincisprezece acorduri bilaterale.

Xi Jinping s-a întâlnit ultima dată cu Viktor Orbán în octombrie anul trecut, la Beijing la cel de-al treilea forum internațional al inițiativei One Belt, One Road. Președintele chinez l-a numit pe prim-ministrul ungar vechiul său prieten și i-a reamintit că în 2024 va fi cea de-a 75-a aniversare a contactului diplomatic dintre China și Ungaria. Potrivit acestuia, cooperarea chinezo-maghiară ar putea fi ridicată la un nou nivel prin profitarea acestei aniversări.