Premiul „Capitala europeană a inovării 2024”, deschis pentru înscrieri. Vor fi acordate șase premii la două categorii

Premiul „Capitala europeană a inovării 2024”, deschis pentru înscrieri. Vor fi acordate șase premii la două categorii
Sursa foto: eu4moldova.eu

Comisia Europeană a lansat depunerea apelurilor pentru Premiul „Capitala Europeană a Inovațiilor” (iCapital) care vine să recompenseze orașele europene lidere la capitolul inovații ce asigură beneficii locuitorilor acestora.

În cadrul concursului vor fi acordate șase premii la două categorii: „Capitala europeană a inovațiilor” și „Oraș inovator în ascensiune”. Învingătorul nominalizat la categoria „Capitala europeană a inovațiilor” va beneficia de 1 milion de euro, iar celor clasaţi pe locurile doi şi trei le vor fi oferite câte 100.000 euro.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Câștigătorul la categoria „Oraș inovator în ascensiune” va fi premiat cu 500.000 de euro, iar valoarea premiului pentru următoarele două locuri va constitui 50.000 de euro. În plus, toţi învigătorii şi finalişti vor avea ocazia să se alăture reţelei The European Capital of Innovation Awards (EIC) Prizes Alumni care reuneşte laureaţii ediţiilor anterioare ale concursului iCapital.

Competiţia este deschisă pentru oraşele cu un număr de populaţie de minim 50 000 de persoane din ţările UE şi cele asociate cu Horizon Europe, inclusiv pentru localitățile urbane din Armenia, Georgia şi R. Moldova. Termenul limită de depunere a cererilor este 18 iunie 2024, până la orele 17:00, ora Europei Centrale.