Premieră pentru R. Moldova. Usturoiul negru, originar din Asia, poate fi găsit și în magazinele din țară

Premieră pentru R. Moldova. Usturoiul negru, originar din Asia, poate fi găsit și în magazinele din țară
Sursa foto: MarkGillow de la Getty Images Signature

Premieră pe piața din R. Moldova. Usturoiul negru, apărut pentru prima dată în Asia, poate fi găsit și în țara noastră, anunță fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare din R. Moldova, Vasile Bumacov. Acesta spune că a reușit să aducă produsul pe piața din țara noastră după trei ani de investiții și experiențe.

„(...) Usturoiul negru este produs printr-o metodă unică care implică fermentarea usturoiului proaspăt într-un mediu controlat timp de câteva săptămâni și nu implică adăugarea de substanțe chimice sau aditivi. În procesul de fermentare se generează melanoidin, o substanță care duce la înnegrirea cățeilor de usturoi, rezultând o aromă bogată care amintește de oțetul balsamic, de prunele, strugurii sau smochinele uscate”, a scris pe Facebook. Vasile Bumacov.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit acestuia, prin procesul de fermentare, „mirosul și gustul înțepător dispar, textura usturoiului devine cremoasă, gustul - dulce și rafinat”. Bumacov mai spune că produsul are mai multe beneficii pentru organism. Astfel, consumul usturoiului negru ajută la întărirea imunității, prevenirea cancerului de stomac, reglează glicemia din sânge ș.a.

„Zilnic pot fi consumați 2-3 căței de usturoi negru, acesta poate întins pe o felie de pâine cu unt, pe post de aperitiv, adăugat în salate și garnituri sau folosit ca ingredient în diverse rețete culinare de carne sau pește. Se consideră un superfood (...)” a adăugat acesta.

În prezent, usturoiul negru poate fi găsit într-o rețea de magazine din țară.