„Правительство на русском”: Guvernul de la Chișinău a lansat un canal de Telegram în limba rusă

„Правительство на русском”: Guvernul de la Chișinău a lansat un canal de Telegram în limba rusă
Colaj ziar.md

Vorbitorii de limbă rusă se vor putea informa despre cele mai importante activități ale Guvernului de la Chișinău prin intermediul canalului de Telegram „Правительство на русском”.  Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, susține că inițiativa vine să contracareze „numărul crescut de dezinformări”, distribuite în ultimul timp pe această rețea socială.

În cadrul conferinței de presă susținută după ședința Guvernului din 5 iunie, Daniel Vodă a precizat că misiunea acestui canal constă în a le oferi cetățenilor informații precise, verificate, din partea tuturor autorităților publice guvernamentale.

„Правительство на русском înseamnă o platformă în care fiecare conațional care dorește să se informeze din prima sursă despre noutățile Guvernului poate să o facă nestingherit. Prin intermediul acestui canal, Guvernul urmărește să îmbunătățească transparența și să asigure accesul tuturor cetățenilor la informații corecte și relevante”, a declarat reprezentantul Cabinetului de miniștri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că, pe 24 februarie 2022 - zi în care Federația Rusă a declanșat invazia pe scară largă în Ucraina, autoritățile de la Chișinău au lansat canalul de Telegram „Prima Sursă”, administrat de către responsabili din cadrul Președinției, Parlamentului și Guvernului R. Moldova.

Atunci, Chișinăul anunța că „Prima Sursă” va furniza informații despre cele mai importante decizii ale autorităților din țara noastră și va dezminți falsurile și manipulările apărute în spațiul media, mai ales în contextul „deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina”.

Menționăm că, în prezent, site-urile oficiale ale Președinției, Parlamentului și Guvernului sunt disponibile inclusiv în limba rusă.