Peste 9.000 de locuri vacante în R. Moldova. Datele ANOFM

Peste 9.000 de locuri vacante în R. Moldova. Datele ANOFM
Sursa foto: 89Stocker

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că, potrivit datelor din 21 martie, în țară sunt 9.100 de locuri vacante. Cele mai multe sunt la Chișinău, urmat de Bălți și Ungheni.

Astfel, în capitală sunt 4.391 de locuri vacante, iar la Bălți și Ungheni 791, și respectiv, 604 de locuri vacante. Peste 200 de locuri de muncă sunt disponibile la Cimișlia, Orhei și UTA Găgăuzia, iar o cerere mai mică este la Telenești, Dubăsari și Glodeni.

Potrivit datelor agenției, se caută peste 1.000 de tehnicieni, maiștri, iar alte peste 500 de locuri vacante sunt pentru următoarele funcții: inginer, manager în diverse domenii, grefier, sociolog ș.a. Totodată, în instituțiile publice sunt peste 300 de locuri vacante, iar în domeniul sănătății se caută peste 300 de angajați.

Pentru persoanele cu nivel de instruire profesional-tehnic și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 6.380 de locuri de muncă, ceea ce constituie 70% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Recent, ANOFM a anunțat topul celor mai plătire locuri de muncă vacante în țară. Printre funcții se număra maistru în construcția drumurilor, mecanic sau inginer cu salariu de cel puțin 2.000 de euro.

Salariu de circa 2.000 de euro într-o companie din Hîncești. Care sunt cele mai plătite locuri vacante în țară
Maistru în construcția drumurilor, mecanic sau inginer cu un salariu de cel puțin 2.000 de euro. Aceste posturi se regăsesc în topul celor mai plătite locuri de muncă vacante în R. Moldova, a anunțat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Astfel, o companie din orașul Hînceşti a…