Peste 13 mii de moldoveni au chemat ambulanța într-o săptămână: 70 de persoane, rănite în urma unor accidente rutiere

Peste 13 mii de moldoveni au chemat ambulanța într-o săptămână: 70 de persoane, rănite în urma unor accidente rutiere
Sursa foto: Facebook/Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

Peste 1.764 de moldoveni cu probleme respiratorii s-au adresat la medic, în perioada 1 - 7 aprilie, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Potrivit instituției, în perioada menționată numărul persoanelor care s-au adresat la medic cu traumatisme a ajuns la 1.389. Totodată, alte 70 persoane au avut de suferit în urma accidentelor rutiere.

Potrivit CNAMUP, peste 13.930 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută.

„Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3.745 urgențe cardiovasculare, inclusiv 54 pacienți cu sindrom coronarian acut și 2.064 urgențe neurologice, inclusiv 239 accidente vasculare cerebrale și 1.389 apeluri pe motivul diverselor urgențe traumatologice”, a notat instituția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


În perioada menționată, 70 persoane au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. 47 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu alcool, medicamente, ciuperci, monoxid și dioxid de carbon. Totodată, au fost înregistrate 57 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 29 de cazuri mușcături de animale/înțepături de insecte.

Din numărul total de persoane care au solicitat ambulanța, peste 5.875 de persoane au fost internate în spital, inclusiv 1.237 de copii.