Percheziții la un fost șef de secție al Căii Ferate, în dosarul privind închirierea locomotivelor din stânga Nistrului

Percheziții la un fost șef de secție al Căii Ferate, în dosarul privind închirierea locomotivelor din stânga Nistrului
Imagine - simbol/ Pixabay

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat miercuri, 28 februarie, percheziții la un alt figurant în dosarul fostului șef al Căii Ferate din Moldova (CFM) trimis în judecată pentru închirierea frauduloasă a locomotivelor din stânga Nistrului contra 30.000.000 lei.

„Bărbatul al cărui domiciliu din Chișinău a fost percheziționat miercuri de procurorii PCCOCS a fost șef de secție al Căii Ferate din Moldova. Acesta, în 2018 a fost împuternicit de conducerea CFM să semneze contractul de închiriere a locomotivelor (până la semnarea anexei la contract, de către fostul director CFM inculpat), în dauna intereselor întreprinderii, fără însă ca aceste servicii să fie prevăzute în planul de achiziții pentru acel an”, anunță PCCOCS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Urmare a perchezițiilor, au fost ridicate documente și dispozitive de stocare a informațiilor, care urmează a fi supuse cercetărilor. Ulterior, fostul șef de secție al CFM a fost condus la audieri de către procurorii PCCOCS pentru continuarea investigațiilor, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Pe 20 februarie, PCCOCS a anunțat că fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, a fost trimis în judecată după ce ar fi închiriat fraudulos locomotive din stânga Nistrului.

Potrivit PCCOCS, Topală a încheiat în afara planului de achiziții un acord suplimentar, pe motivul organizării transportării mărfurilor pe tronsonul Chișinău-Călărași-Etulia, în baza unui contract de locațiune a locomotivelor de la o companie din regiunea transnistreană. Prin urmare, a fost majorat prețul contractului.

Fost șef al Căii Ferate, trimis în judecată pentru închirierea locomotivelor din stânga Nistrului
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, a fost trimis în judecată după ce ar fi închiriat fraudulos locomotive din stânga Nistrului, cauzând prejudicii de peste cinci milioane de lei. Anunțul a fost făcut marți, 20 februarie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organiz…