Pe 1 iunie în capitală va fi organizat un marș al tinerilor în susținerea parcursului european al R. Moldova

Pe 1 iunie în capitală va fi organizat un marș al tinerilor în susținerea parcursului european al R. Moldova
Sursa foto: Parlamentul R. Moldova / Flickr

Pe data de 1 iunie, în capitală va fi organizat un marș al tinerilor în susținerea parcursului european al R. Moldova. Cu un anunț în acest sens a venit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Eugeniu Sinchevici, în cadrul unei conferințe de presă susținută în fața Legislativului. Parlamentarul a precizat că la eveniment deja s-au alăturat 13 organizații de tineret, transmite IPN.

„Este bine să vedem câți suntem de fapt și să arătăm tuturor celorlalți cât de mulți suntem. Astfel de marșuri sunt bune pentru a porni o discuție, pentru ca oamenii să analizeze care sunt preferințele acestei țări. Și este bine ca absolut toți cei care vor merge la vot pe 20 octombrie și vor avea în față alegerea între un viitor prosper și european al R. Moldova și rămânerea într-o zonă neutră, afiliată mai degrabă estului, să înțeleagă că majoritatea tinerilor ai acestei țări susțin integrarea europeană”, a declarat Sinchevici.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Prezent la eveniment, eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat că este foarte important ca toți cetățenii să fie informați până pe 20 octombrie (zi în care se vor desfășura alegerile prezidențiale și referendumul republican privind aderarea R. Moldova la UE) despre oportunitățile pe care le aduce Uniunea Europeană.

„Pe 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a copilului, noi ne gândim la noi, dar și la viitoarea generație de cetățeni ai R. Moldova, la tineri. Și știm că cel mai bun lucru pe care îl putem face astăzi pentru viitorul R. Moldova, pentru tinerii din R. Moldova și pentru copii moldoveni este să integrăm R. Moldova în Uniunea Europeană”, a conchis Siegfried Mureșan.

Marșul va începe sâmbătă, la ora 10:30, în scuarul magazinului UNIC, iar participanții se vor deplasa în fața Parlamentului, unde vor ține discursuri.

Referendumul republican privind aderarea țării la UE va avea loc pe 20 octombrie. Proiectul, votat în Parlament
Referendumul republican privind aderarea R. Moldova la UE va avea loc pe 20 octombrie, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „„Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional a fost votat joi, 1…
Votat în Parlament! Alegerile prezidențiale din R. Moldova vor avea loc pe 20 octombrie
Deputații au votat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei de 20 octombrie pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale. Documentul a fost înregistrat în Parlament de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca. Conform Codului electoral, data alegerilor pentru fu…