Patru agenți economici au primit licență de import a semințelor de floarea-soarelui. Detalii de la MAIA

Patru agenți economici au primit licență de import a semințelor de floarea-soarelui. Detalii de la MAIA
Sursa foto: Zerbor

Patru agenți economici au primit licențe de import pentru semințele de floarea-soarelui, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). Este vorba despre SRL „Bel-Mol-Agro”, SA Trans Oil Refinery, SA Danube Oil Company și SA Floarea Soarelui.

Astfel, cele patru companii vor importa circa 90 de mii de tone de semințe de floarea-soarelui. Cea mai mare cantitate o va importa SA Floarea Soarelui - 36.000.

Sursa foto: maia.gov.md.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit datelor Serviciului Vamal al R. Moldova, în perioada 1 aprilie - 2 mai al acestui an, din țară au fost exportate aproximativ 54.790 de tone de semințe de floarea-soarelui destinate producerii uleiului. De asemenea, 7.600 de tone de semințe au fost contractate de procesatorii de ulei din țară.

Pe 3 mai curent, fostul deputat, Alexandr Slusari anunța că circa 70 mii de tone de semințe de floarea-soarelui din Ucraina ar urma să fie importate. Ulterior, MAIA a anunțat că în cadrul ședinței Comisiei de licențiere, în mod unanim, s-a luat decizia de a acorda licență de import pe un termen de 30 de zile mai multor companii procesatoare, pentru a menține funcționalitatea fabricilor producătoare de ulei, de pe teritoriul R. Moldova..

Slusari: Trans Oil a primit licență pentru a aduce din Ucraina circa 70 mii de tone de semințe de floarea-soarelui. Reacția MAIA
Circa 70 mii de tone de semințe de floarea-soarelui din Ucraina ar urma să fie importate, susține fostul deputat, Alexandr Slusari. Potrivit acestuia, companiile din grupul Trans Oil au primit licențe în acest sens. „În Vinerea Mare, după masă și în formă online a fost convocată comisia de licenție…