Un nou deputat în PAS. Curtea Constituțională a validat mandatul lui Grigore Grădinaru

Un nou deputat în PAS. Curtea Constituțională a validat mandatul lui Grigore Grădinaru
Sursa foto: Grigore Grădinaru / Facebook

ACTUALIZARE (23 aprilie, 16:36) Curtea Constituțională a validat astăzi mandatul de deputat al lui Grigore Grădinaru, candidat supleant pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

ȘTIREA INIȚIALĂ (17 aprilie, 17:59) Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul R. Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS). În rândurile fracțiunii PAS din Legislativ ar urma să se alăture Grigore Grădinaru.

„CEC va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova al candidatului supleant Grădinaru Grigore, de pe lista aceluiași partid”, precizează CEC.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit informațiilor de pe conturile sale de pe rețelele sociale, Vasile Grădinaru s-a născut în anul 1978 și locuiește în municipiul Chișinău. Economist de profesie, acesta este administratorul principal al Zonei Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chișinău” - prima de acest tip din R. Moldova.

Din 15 noiembrie 2023 până în prezent, Grădinaru deține funcția de consilier municipal în cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Aminitim că vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatului Lazarencu Sergiu, care a preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, după ce ministra Iordanca-Rodica Iordanov și-a depus cererea de demisie.