Parcurile industriale vor fi divizate în mai multe categorii. Modificările aprobate de Parlament

Parcurile industriale vor fi divizate în mai multe categorii. Modificările aprobate de Parlament
Sursa foto: rostore.onlinefactory2024outlet.com

Parlamentul a votat în lectura a doua un set de măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale. Documentul, elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost votat în lectura a doua de 57 de deputați.

Măsurile au drept scop să stimuleze producția, vânzările și veniturile din taxe, astfel încât parcurile industriale din R. Moldova să fie mai eficiente și mai atractive pentru afaceri.

Proiectul urmează să eficientizeze activitatea parcurilor industriale pe trei dimensiuni: conceptuală, funcțională și administrativă. Astfel, parcurile industriale vor fi divizate în 3 categorii – generale (de tip A), specializate (de tip B) și platforme industriale multifuncționale (de tip C).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Acestea vor putea fi create pe unul sau mai multe terenuri, fiind reglementate și facilitățile oferite companiilor care activează în zonele industriale.

Totodată, vor fi stabilite drepturile, atribuțiile și obligațiile rezidenților parcurilor industriale, fiind prevăzute cerințe mai stricte pentru contractele dintre companiile administratoare și rezidenți.