UPDATE/ Ofițerii CNA au descins cu percheziții la ANRE. Reacția instituției

UPDATE/ Ofițerii CNA au descins cu percheziții la ANRE. Reacția instituției
Colaj ziar.md.

ACTUALIZARE (13:06) Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică „manifestă deschiderea și conlucrarea deplină în a oferi toate informațiile relevante cazului instrumentat și stabilirii adevărului”. Potrivit instituției, angajatul vizat a manifestat cooperare cu organul de drept și în următoarele zile se va prezenta la CNA pentru ulterioarele proceduri procesuale.

ȘTIRE INIȚIALĂ (12:28) Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat vineri acțiuni de urmărire penală în biroul unui angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Potrivit faptelor investigate, consultantul Secției Licențiere ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe.

CNA spune că acesta ar fi exercitat influență asupra unor membri ai  comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termeni proximi a licenței privind importul şi comercializarea de combustibil pe teritoriul R. Moldova. Astfel, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

În cadrul perchezițiilor efectuate, ofițerii CNA au ridicat corespondența purtată anterior de angajatul ANRE cu reprezentatul agentului economic interesat de obținerea rezultatului urmărit, inclusiv dosarul de licențiere și dispozitive electronice care ar conține date relevante cazului investigat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante. Conducerea urmăririi penale este asigurată de către Procuratura mun. Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată