Oficial rus: F-16 şi bazele lor din afara Ucrainei vor deveni ţinte pentru Rusia dacă efectuează misiuni de luptă

Oficial rus: F-16 şi bazele lor din afara Ucrainei vor deveni ţinte pentru Rusia dacă efectuează misiuni de luptă
Sursa foto: ria.ru

Avioanele de luptă F-16 și și bazele lor din afara Ucrainei vor deveni o țintă legitimă pentru Forțele Armate ale Federației Ruse dacă vor participa la misiuni de luptă. Declarația a fost făcută de Andrei Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, scrie ria.ru.

„Dacă nu vor fi utilizate conform destinaţiei directe, atunci nu vor fi ţinte legitime, însă dacă vor fi utilizate în misiuni de luptă, atunci avioanele, inclusiv aerodromurile care vor servi ca bază pentru F-16 vor deveni ţinte legitime, cu toate consecinţele care vor apărea, a afirmat Kartapolov.

Șeful Comitetului Dumei de Stat a remarcat că, dacă vor staționa pe aerodromuri, de unde vor fi transportate în Ucraina, unde vor fi echipate, li se va efectua asistenţa tehnică şi ele vor decola pentru misiuni de luptă de pe aerodromuri ucrainene, atunci în acest caz nu vor există obiecţii faţă de „foştii parteneri”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Dacă decolează de pe aerodromurile unei țări, intră în spațiul aerian ucrainean, lansează rachete și se întorc înapoi, atunci sunt ținte legitime”, a conchis oficialul rus.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pe 28 martie că livrarea de F-16 în Ucraina nu va schimba situaţia de pe câmpul de luptă. Aceste avioane vor fi, de asemenea, o ţintă legitimă pentru Federaţia Rusă chiar dacă vor decola din ţări terţe, afirmase atunci Putin, scrie Agerpres.

Anterior, Președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina are nevoie de peste 100 de avioane de luptă F-16 ca să țină piept rușilor.

Primul grup de piloți ucraineni au fost instruiți pe avioane F-16 în SUA - Politico
Primul grup de piloți ucraineni a finalizat pregătirea pe aeronave F-16 la o bază militară din Arizona, în Statele Unite, potrivit Politico, cu referire la declarația purtătoarei de cuvânt a Gărzii Naționale din Arizona, Erin Hannigan. Acesta a declarat că finalizarea antrenamentului va fi un pas d…
Țările de Jos vor permite Ucrainei să folosească avioane F-16 pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei
Cele 24 de avioane de luptă F-16, pe care Țările de Jos urmează să le furnizeze Kievului, vor putea fi folosite pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei. Ministra Apărării de la Haga, Kaisa Ollongren, a declarat acest lucru în cadrul unui interviu acordat publicației Politico, la forumul anual