O nouă pădure pe o suprafață de 16 hectare va fi sădită la Florești. Au fost plantați stejari cu rădăcina protejată

O nouă pădure pe o suprafață de 16 hectare va fi sădită la Florești. Au fost plantați stejari cu rădăcina protejată
Colaj ziar.md. Sursa foto: moldsilva.gov.md

Agenția Moldsilva anunță în această primăvară la Prodănești, Florești, se plantează o nouă pădure pe o suprafață de 16 hectare. Potrivit agenției, pe un sector de circa 1,8 hectare din aria totală au fost plantați stejari cu rădăcina protejată.

„Un sector de circa 1,8 hectare din aria totală va reprezenta un interes deosebit pentru silvicultori și mediu academic, în condițiile unor transformări și schimbări climatice accentuate, deoarece a fost plantat cu stejari containerizați, sau altfel spus, cu rădăcina protejată”, a anunțat Moldsilva.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Agenția a precizat că acțiunile de plantare au fost organizate în comun cu Follow-the-root și Lurenom, fiind circa 200 de participanți.

Pe 10 martie a început campania de împădurire din această primăvară, în cadrul căreia urmează a fi plantați peste 13 milioane de puieți. Toți doritorii sunt invitați să se alăture acțiunii de înverzire din cadrul Programului național de împădurire.

Începe campania de împădurire. Doritorii sunt invitați să planteze copaci pe întreg teritoriul țării
Din 10 martie începe campania de împădurire din această primăvară, în cadrul căreia urmează a fi plantați peste 13 milioane de puieți. Toți doritorii sunt invitați să se alăture acțiunii de înverzire din cadrul Programului național de împădurire. Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădu…