Numărul morților în urma atacului rusesc de la Kiev a crescut la 27 de persoane. 117 oameni au fost răniți

Numărul morților în urma atacului rusesc de la Kiev a crescut la 27 de persoane. 117 oameni au fost răniți
Sursa foto: Telegram/ДСНС України

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina anunță că numărul morților în urma atacului rusesc de la Kiev a crescut la 27 de persoane. 117 oameni au fost răniți, potrivit datelor preliminare. Salvatorii continuă misiunea de căutare și salvare.  

„În urma atacului inamic de ieri asupra Kievului, 27 de persoane au fost ucise, printre care 4 copii, 117 persoane au fost rănite. În prezent au loc lucrări de eliminare a consecințelor la 3 locații”, a anunțat marți dimineața Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Rusia a atacat luni cu rachete orașele din Ucraina. La Kiev, rachete au lovit spitalul de copii Ohmatdit, cea mai mare instituție medicală de acest fel din țara vecină. Ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Leașko, a declarat că a fost vizată clădirea în care se afla secția de dializă. Forțele ucrainene au anunțat că au doborât 30 din cele 38 de rachete rusești lansate în atac.

Într-o reacție, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a atacat doar instalațiile militare de pe teritoriul Kievului și a pasat vina pe partea ucraineană, menționând că asupra spitalului a căzut o rachetă de apărare ucraineană.

Drept răspuns la aceste afirmații, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski - care a întreprins luni o vizită de lucru la Varșovia, a acuzat Kremlinul de cinism și a declarat că partea ucraineană le va răspunde pe măsură „monștrilor din Rusia”. Totodată, liderul de la Kiev a anunțat că Ucraina inițiază convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.