„Nu mai pot suporta durerea, o să mor”. În ce stare este băiețelul din Sîngerei, strivit de o poartă de fotbal

„Nu mai pot suporta durerea, o să mor”. În ce stare este băiețelul din Sîngerei, strivit de o poartă de fotbal
Colaj ziar.md

Mama copilului de șapte ani, strivit pe 30 martie de o poartă de fotbal pe un stadion din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei, a relatat detalii cutremurătoare despre tragedia care s-a abătut asupra familiei ei. Printre lacrimi, Irina Baluța a povestit în cadrul proiectului „Femeile nu tac” că băiețelul ei nu va mai fi ca înainte și va avea grad de dizabilitate. Acum, Costel este netransportabil, nu-și poate ține capul, mănâncă hrană pentru bebeluși și se confruntă cu dureri insuportabile.

„Este fracturată zona gâtului, discurile sunt dereglate. Capul nu-l poate ține deloc. I-am cumpărat corset ca poate să îl putem ridica, fiindcă ar fi bine ca lichidul care se adună după cap să se mai scurgă prin vase, ca să nu-i facă foarte des puncție. I s-a făcut vineri și ieri iar câte 60 de mililitri. Așteptăm să vedem ce va fi mai departe, dacă o sa se poată să se așeze craniul la loc”, explică Irina Baluța.

Potrivit mamei lui Costel, băiatul mănâncă în prezent hrană pentru bebeluși, prin pai. Deși a fost mutat acum câteva zile din secția terapie intensivă a Institutului Mamei și Copilului în secția neurochirurgie, starea copilului este în continuare grea, dar stabilă. Unicul lucru care îl ajută temporar să scape de dureri sunt preparatele analgezice.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Dacă a trecut timp, începe a striga „Mă doare capul”, „Mă doare gâtul”. Astă noapte au fost și așa cuvinte „Nu mai pot suporta durerea asta, mamă. O să mor, mamă”, mărturisește femeia îndurerată.

Medicii nu pot să-l opereze pentru că, spun ei, dacă vor efectua intervenția, acest lucru ar putea duce la hidrocefalie. Întrucât riscurile sunt mari, tot ce le rămâne părinților este să se bazeze pe „mâna doctorului și puterea lui Dumnezeu”.

„El nu va fi acel Costea activ, cum a fost înainte, care se apropia la fiecare zece minute și mă ruga să-i dau un sărut. Acum mă roagă să chem pe cineva, să-i facă ceva ca să îi ia durerile”, a menționat mama lui Costel prin lacrimi.

Persoanele cu inimă mare, care doresc să-l ajute pe Costel, o pot contacta pe mama băiatului la numărul de telefon 069 304 832 sau să-i scrie un mesaj pe pagina de Facebook.

VIDEO/ Noi detalii în cazul copilului din Sîngerei, peste care a căzut o poartă de fotbal
Băiețelul din Sîngerei, care se află în reanimare la Institutul Mamei și Copilului, a fost strivit de poarta de fotbal de pe stadionul din satul Grigorăuca, în timp ce se juca cu alți copii. Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei micuțului, transmite NordNews. Potrivit publicației din nordul țăr…
Un copil din Sîngerei a ajuns în reanimare, după ce a fost strivit de o poartă. În ce stare se află micuțul
Un copil în vârstă de șapte ani din raionul Sîngerei a ajuns în reanimare, după ce o poartă s-a prăbușit peste el. Cazul a fost făcut public de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Contactat de ziar.md, purtătorul de cuvânt Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că în