VIDEO/ Noi detalii în cazul copilului din Sîngerei, peste care a căzut o poartă de fotbal

VIDEO/ Noi detalii în cazul copilului din Sîngerei, peste care a căzut o poartă de fotbal
Colaj ziar.md. Sursa foto: NordNews

Băiețelul din Sîngerei, care se află în reanimare la Institutul Mamei și Copilului, a fost strivit de poarta de fotbal de pe stadionul din satul Grigorăuca, în timp ce se juca cu alți copii. Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei micuțului, transmite NordNews.

Potrivit publicației din nordul țării, băiatul ar fi agitat plasa porții de câteva ori, după care, construcția metalică a căzut peste el.

„Băiețelul s-a dus să aducă mingea, a apucat de plasă și când a văzut că poarta cade, a vrut să fugă, dar poarta l-a ajuns”, a menționat asistenta socială Galina Cirimpei.
„Nu știu cum s-a întâmplat, idee nu am. Băiatul era lângă colț, aici. Când m-am întors, fratele meu striga după ajutor. Ajunsă la fața locului, am văzut doar că fața îi era plină de sânge”, a spus o tânără a cărei frate mai mic se juca împreună cu băiatul peste care a căzut poarta.

Potrivit administrației publice locale, porțile de fotbal mobile au fost construite cu mai mulți ani în urmă de către localnici, acestea fiind destinate copiilor mai mici. În prezent, Poliția stabilește toate circumstanțele producerii incidentului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Porțile stadionului comunei Grigorăuca sunt într-o stare normală, ele sunt fixate. Dar pentru copiii mai mici, un grup de părinți a confecționat porți cu vreo 10-15 ani în urmă. Părinții veneau și instalau aceste porți, iar copii făceau terenul mai mare sau mai mic. Având în vedere că aceste porți prezintă pericol, le-am transportat în altă parte, pentru a le confecționa într-un mod mai sigur”, a declarat secretarul comunei Grigorăuca, Teodor Donos.
Un copil din Sîngerei a ajuns în reanimare, după ce a fost strivit de o poartă. În ce stare se află micuțul
Un copil în vârstă de șapte ani din raionul Sîngerei a ajuns în reanimare, după ce o poartă s-a prăbușit peste el. Cazul a fost făcut public de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Contactat de ziar.md, purtătorul de cuvânt Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că în

Amintim că un copil în vârstă de șapte ani din raionul Sîngerei a ajuns în reanimare, după ce o poartă s-a prăbușit peste el. Cazul a fost făcut public de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Contactat de ziar.md, purtătorul de cuvânt Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că micuțul a fost transportat la Chișinău sâmbătă, 30 martie, în stare gravă, cu multiple traumatisme ale vertebrelor cervicale și hematoame.

Anul trecut, doi copii au decedat în circumstanțe similare. Primul caz a avut loc pe 18 ianuarie 2023, când un adolescent de 16 ani a decedat după ce a urcat pe o poartă metalică de pe un stadion din satul Seliște, raionul Orhei. Din spusele poliției, instalația metalică nu era fixată și s-a prăbușit peste minor

La jumătate de an distanță, în sectorul Ciocana al capitalei a avut loc o altă tragedie. Pe 31 mai, un copil în vârstă de 14 ani s-a stins pe patul de spital, după ce a fost strivit de o poartă de fotbal.