Moldovenii și-au schimbat preferințele politice. Cine ocupă primele poziții în topul încrederii - SONDAJ

Moldovenii și-au schimbat preferințele politice. Cine ocupă primele poziții în topul încrederii - SONDAJ
Colaj ziar.md.

Președinta țării, Maia Sandu, este prima în topul politicienilor în care moldovenii au încredere, potrivit sondajului socio-politic, realizat de către CBS Research, la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, cu susținerea financiară a Fundației Universitare a Mării Negre, prezentat miercuri, 6 martie la București. Astfel, 43,3% dintre respondenți au spus că au „oarecare încredere” sau „foarte multă încredere” în șefa statului.

Datele sondajului arată că primarul capitalei, Ion Ceban, este al doilea în topul încrederii. Astfel, 42,3% dintre respondenți au răspuns că au încredere în acesta. 39,8% susțin că au încredere în fostul șef de stat, Igor Dodon.

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a obținut 39,5% din voturile moldovenilor care au participat la sondaj, iar președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu - 29,1%.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Sondajul a fost realizat în perioada 7 - 12 februarie, pe un eșantion de 1.104 de persoane, marja de eroare fiind de +-3%.

Același sondaj arată că în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și Partidul Politic Șansă ar accede în Parlament.