Moldovenii pot solicita cazierul judiciar online, în orice limbă oficială a Uniunii Europene

Moldovenii pot solicita cazierul judiciar online, în orice limbă oficială a Uniunii Europene
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne

Cetățenii moldoveni pot obține cazierul judiciar în una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, prin intermediul Portalului Serviciilor Publice. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că serviciul a devenit disponibil pe data de 7 iunie curent.

„Astfel, beneficiarii sunt scutiți de cheltuieli suplimentare legate de traducerea oficializată a cazierului judiciar, cu posibilitatea solicitării online, apostilării şi livrării documentului în orice țară a lumii, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare MDelivery”, precizează  MAI.

Potrivit responsabililor de la Ministerul de Interne, cazierul judiciar/ contravenţional/ detaliat pentru persoanele fizice și juridice este unul dintre cele mai solicitate servicii disponibile în format digital. Opțiunea de a solicita online prestarea serviciului de eliberare a documentului cu livrare la locul solicitat, inclusiv la nivel internațional, a fost lansată în iunie 2023.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Serviciile digitale, prestate atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, sunt livrate în cabinetul personal al cetățeanului sau al unităților de drept, oferind siguranța şi protecția datelor cu caracter personal al solicitantului.

În același timp, fiecare document eliberat conține un cod QR, care la scanare afișează originalul cazierului perfectat de către MAI, limitând astfel tentativele de falsificare sau denaturare conținutului documentului.  

Autenticitatea semnăturii aplicate pe caziere poate fi verificată oricând, prin accesarea Serviciului guvernamental de semnătură electronică MSign.