Ministrul slovac al Apărării: Recuperarea lui Robert Fico va fi un proces extrem de lung

Ministrul slovac al Apărării: Recuperarea lui Robert Fico va fi un proces extrem de lung
Sursa foto: Profimedia

Recuperarea prim-ministrului slovac Robert Fico, care a devenit victima unei tentative de asasinat, va fi un proces „extrem de lung”. Cu precizări în acest sens a venit ministrul Apărării de la Bratislava, Robert Kaliňák, notează NV.ua, făcând trimitere la AFP.

„Recuperarea premierului în sfârșit decurge bine. Acest proces va fi extrem de lung, deoarece rănile sale sunt foarte grave... Acum poate mânca”, a declarat Kaliňák.

Prim-ministrul Slovaciei a fost supus unei operații de două ore la spitalul din Banská Bystrica. Pe 29 mai, instituția medicală a declarat că starea lui Fico este „satisfăcătoare”.

Consilierul guvernului slovac, Erik Kaliňák, care a fost prezent în timpul tentativei de asasinat, a declarat reporterilor că doar câțiva „milimetri” l-au salvat pe Fico de la moarte.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost a fost atacat în după-amiaza zilei de 15 mai, în orașul Handlová, la 190 de kilometri de Bratislava. Atacatorul l-a împușcat pe Fico de cinci ori când cel din urmă a ieșit în fața oamenilor, după o ședință de Guvern. Ulterior, Robert Fico a fost internat în spitalul din orașul Banská Bystrica, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

Atentatul a fost prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european, săvârșită în ultimii 20 de ani, fiind condamnat la nivel internațional.

Pe 18 mai, Tribunalul Penal Specializat din Slovacia a decis că suspectul, identificat de către procurori drept Juraj Cintula, va rămâne în arest după ce a fost acuzat de tentativă de omor.

Potrivit presei locale, presupusul atacator are 71 de ani și este un fost agent de securitate la un centru comercial, fiind totodată și autorul a trei volume de poezii.

Viața premierului Slovaciei este în afara oricărui pericol iminent. În ce stare este Robert Fico
La patru zile după ce a devenit victima unei tentative de asasinat, premierul slovac Robert Fico este în afara oricărui pericol iminent. Cu toate acestea, potrivit Reuters, adjunctul lui Fico a declarat că șeful Cabinetului de miniștri de la Bratislava încă se află în stare gravă. „Suntem cu toții…