Militarii moldoveni vor efectua astăzi salturi cu parașuta în nordul țării

Militarii moldoveni vor efectua astăzi salturi cu parașuta în nordul țării
Sursa foto: Ministerul Apărării / Facebook

Militarii moldoveni și români, care participă la exercițiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training), vor efectua astăzi salturi cu parașuta din aeronava din dotarea Armatei Naționale.

Conform scenariului prezentat de Ministerul Apărării, salturile vor avea loc în perimetrul zonei Centrului de instruire a Brigăzii infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălți.

Amintim că exercițiul multinațional „JCET-2024” se desfășoară în perioada 1-19 aprilie curent, la centrele de instruire ale Armatei Naționale, cu participarea militarilor moldoveni, români și americani.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009. La ediția din acest an participă și reprezentanți ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și ai Detașamentului cu destinație specială „Pantera”.

Scopul antrenamentelor comune constă în efectuarea unui schimb de experiență între militari și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Militarii moldoveni, români și americani participă la exercițiul „JCET-2024”
Militarii Armatei Naționale se vor instrui, în perioada 1-19 aprilie, împreună cu colegii lor din România și Statele Unite ale Americii, la exercițiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training). Ministerul Apărării anunță că exercițiul are ca scop efectuarea unui schimb de experien…