Militarii moldoveni, români și americani participă la exercițiul „JCET-2024”

Militarii moldoveni, români și americani participă la exercițiul „JCET-2024”
Sursa foto: Ministerul Apărării

Militarii Armatei Naționale se vor instrui, în perioada 1-19 aprilie, împreună cu colegii lor din România și Statele Unite ale Americii, la exercițiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training). Ministerul Apărării anunță că exercițiul are ca scop efectuarea unui schimb de experiență între militari și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

„Antrenamentele vor avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 1-19 aprilie, curent. Exercițiul are ca scop antrenarea în comun și efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale moldovenești, române, americane, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. Totodată, la ediția din acest an vor participa și reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și Detașamentului cu destinație specială „Pantera””, anunță Ministerul Apărării.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

Ministerul Apărării menționează că în contextul desfășurării exercițiului „JCET 2024”, tehnica militară se va deplasa în perioada 1-19 aprilie din unități la poligoanele Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să-și păstreze calmul și să nu răspândească informații eronate în spațiul public.