Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Wind Spring - 2024”, desfășurat în România

Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Wind Spring - 2024”, desfășurat în România
Imagine simbol. Sursa foto: Facebook/Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" / Cincu JNTC

Militarii Armatei Naționale participă în perioada 8 – 24 mai curent, la exercițiul „Wind Spring – 2024”. Exercițiul se desfășoară la Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, România.

Potrivit Ministerului Apărării, scopul activității este antrenarea și îmbunătățirea procesului de luare a deciziei, consolidarea cunoștințelor și a competențelor tactice și operaționale, precum și creșterea interoperabilității între părțile participante.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Exercițiul are loc în baza Planului activităților comune de instruire pentru anul 2024 între Brigada Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din România.

În perioada 9 - 16 mai, Armata Națională va participa la exercițiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa.

Salturi cu parașuta și trageri de luptă: Militarii moldoveni se vor antrena cot la cot cu colegii din SUA
În perioada 9-16 mai, Armata Națională va participa la exercițiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa. Exercițiul se va desfășura pe teritoriul țării noastre și la acesta vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motoriza…