Mii de persoane au vizitat livada de migdale din raionul Strășeni. Proprietar: „A fost ca o sărbătoare”

Mii de persoane au vizitat livada de migdale din raionul Strășeni. Proprietar: „A fost ca o sărbătoare”
Sursa foto: Fotografii de Nunta by Ion Stawer / Facebook

Mii de persoane au reușit să viziteze livada de migdale a soților Cerneanu, care a făcut furori în spațiul virtual din R. Moldova. Proprietarii mărturisesc că ultimele zile au fost ca o sărbătoare, având în vedere că aceasta a fost prima dată când au deschis porțile livezii „Dumbrava Veche” pentru publicul larg.

„Ultimele zile au fost ca o sărbătoare, neașteptat, neplanificat. Am avut mii și mii de vizitatori. Prima dată prezentăm publicului larg această livadă și le mulțumesc la toți că au fost culți, au păstrat curățenia”, a menționat Simion Cerneanu.

Cei doi soți au locuit și au muncit toată viața în R. Moldova și spun cu mândrie că nu le-a trecut niciodată prin gând să plece. Acum 18 ani, cuplul a pus prima dată piciorul în satul Drăgușeni, iar localnicii i-au primit cu brațele deschise.

„Mulțumim oamenilor din sat, care ne-au primit. Nu suntem de pe loc, dar avem în raionul Strășeni niște oameni foarte buni”, spun gospodarii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit proprietarilor, migdalul este o cultură foarte gingașă: „dacă ceva nu îi priește - „gata, nu mai este roadă”. Totuși, în pofida dificultăților, soții Cerneanu au reușit să-și extindă mica afacere de familie. Astfel, dacă inițial erau în jur de 12.000 de pomi, acum, livada are 29 de hectare.

„Livada s-a obținut în urma la multă muncă, datorită echipei noastre foarte puternice, a companiei care nu este mare, dar foarte bună. Dacă fiecare moldovean ar consuma migdale atât cat consumă nuci, ar trebui să fim de zece ori mai mari ca suprafață”, a conchis Simion Cerneanu, menționând că mulți moldoveni încep să se familiarizeze cu beneficiile migdalelor.

Acum, soții Cerneanu se gândesc să lanseze un site pentru vânzări online, astfel încât produsul lor să poată ajungă acasă la fiecare cumpărător.

FOTO/ O livadă de migdale din raionul Strășeni face furori în spațiul virtual din R. Moldova
În R. Moldova a înflorit migdalul. Deja de câteva zile, o livadă din satul Drăgușeni, raionul Strășeni, face furori pe rețelele sociale. Este vorba de livada soților Simion și Maria Cerneanu - „Dumbrava Veche”, situată la 30 de kilometri de Chișinău. După ce mai mulți fotografi și o companie specia…