Mihai Popșoi: R. Moldova nu va impune regim de vize pentru cetățenii din Federația Rusă

Mihai Popșoi: R. Moldova nu va impune regim de vize pentru cetățenii din Federația Rusă
Sursa foto: Sophia Sandurskaya / Moskva News Agency

Țara noastră nu intenționează să introducă regim de vize pentru cetățenii Federației Ruse. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a declarat acest lucru în cadrul unui interviu pentru NewsMaker.

Potrivit șefului diplomației de la Chișinău, în cazul adoptării unei astfel de decizii, Moscova va veni cu o contra-măsură, care se va răsfrânge asupra cetățenilor moldoveni din Rusia.

„Regimul de vize are efectul de oglindă și nu putem expune concetățenii noștri care se află în Federația Rusă. Prin urmare, subiectul vizelor nici măcar nu este acum pe ordinea de zi”, a declarat Mihai Popșoi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În cadrul aceluiași interviu, Popșoi a menționat că relațiile dintre cele două țări nu se vor îmbunătăți până la încheierea războiului din Ucraina și „până când Ucraina va recăpăta teritoriile ocupate ilegal de Rusia”.

Amintim că, la finele lunii februarie, Mihai Popșoi a declarat într-un interviu pentru Digi24 că relațiile diplomatice dintre R. Moldova și Rusia se află la cel mai jos nivel din istorie. Acest lucru este „regretabil”, întrucât un mulți cetățeni moldoveni se află sau locuiesc pe teritoriul Federației Ruse.

Mihai Popșoi, despre relațiile diplomatice dintre R. Moldova și Rusia: „Sunt la cel mai jos nivel din istorie”
Relațiile diplomatice dintre R. Moldova și Rusia se află la cel mai jos nivel din istorie. Declarația îi aparține ministrului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, care a acordat un interviu pentru Digi24. Potrivit șefului diplomației de la Chișinău, acest lucru este „regretabil”, întrucât un mulți cetă…