Meta anunță că va detecta și eticheta postările create de inteligența artificială, pe fondul alegerilor din 2024

Meta anunță că va detecta și eticheta postările create de inteligența artificială, pe fondul alegerilor din 2024
Sursa foto: Dima Solomin / Unsplash

Compania Meta va începe să identifice și să eticheteze postările care au fost create cu ajutorul unor instrumente de inteligență artificială. Meta încearcă astfel să prevină răspândirea dezinformării și înșelăciunii pe Facebook, Instagram și Threads în timpul unui an cu alegeri în toată lumea.

Meta a declarat marți că lucrează împreună cu alte companii de tehnologie pentru a crea standarde tehnice comune pentru identificarea postărilor generate de inteligența artificială, inclusiv adăugarea metadate invizibile la imagini atunci când acestea sunt create.

Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al Meta, a declarat că în următoarele câteva luni se așteaptă ca Meta să poată detecta și eticheta imaginile care au fost create cu ajutorul unor instrumente de la mai multe alte companii axate pe inteligența artificială, printre care Google de la Alphabet, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney şi Shutterstock, notează Associated Press.

La nivel global, mai mulți alegători decât oricând în istorie se vor îndrepta spre urne în 2024, deoarece cel puțin 64 de țări (plus Uniunea Europeană) - aproximativ 49% din populația lumii - vor organiza alegeri ale căror rezultate vor dicta agenda politică a acestui deceniu.

Deși dezinformarea reprezintă de ani de zile o provocare pentru alegători și candidați, aceasta a fost amplificată de ascensiunea instrumentelor de inteligență artificială generativă care pot crea imagini, texte și înregistrări audio false convingătoare, notează Bloomberg.

2024 ar putea remodela ordinea mondială: Moldovenii, românii, rușii și americanii își aleg președinții
Se estimează că două miliarde de oameni din întreaga lume ar putea merge la urne în 2024, mai mulți decât în orice alt an din istorie. Alegeri electorale importante vor fi organizate în Parlamentul European, Rusia, SUA, România, R. Moldova, Finlanda și alte aproape 50 de țări din lume. Potențialele