Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora moldovenească din Franța: „Ei sunt adevărați ambasadori ai țării”

Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora moldovenească din Franța: „Ei sunt adevărați ambasadori ai țării”
Sursa foto: Maia Sandu / Facebook

Membrii diasporei moldovenești sunt adevărați ambasadori ai țării noastre. De această părere este președinta Maia Sandu, care s-a întâlnit la Paris cu cetățenii R. Moldova, stabiliți în Franța. Potrivit șefei statului, atât diaspora, cât și cei de acasă, vor ca satul nostru să fie „între prieteni, integrat în familia UE”.

„M-am convins încă o dată că simțim cu toții la fel - ne dorim ca R. Moldova să prospere, ca oamenii noștri să aibă oportunități, acasă, pe măsura potențialului lor, ca reforma justiției să dea roade, iar cei care au sărăcit țara să fie trași la răspundere. Ne dorim ca legea să fie în capul mesei și ca cei de acasă să fie în siguranță. Cu toții vrem ca țara noastră să fie între prieteni, integrată în familia UE”, a scris președinta vinerii.

În cadrul aceluiași mesaj, Maia Sandu a precizat că a discutat joi cu omologul său francez subiecte care vizează în mod direct cetățenii moldoveni stabiliți în Franța. Acestea includ recunoașterea permiselor de conducere, semnarea unui acord de protecție socială și ratificarea acordului de evitare a dublei impuneri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„La întrevederea cu diaspora am vorbit și despre alegerea pe care o vom face la referendumul din toamnă. Le-am spus că e necesar să fim curajoși și hotărâți în drumul nostru de aderare la UE, îndeosebi având un război la hotar și fiind ținta atacurilor hibride. UE este un proiect al păcii și bunăstării”, a conchis șefa statului.

Amintim că, în perioada 7 - 8 martie, Maia Sandu se află la Paris, în cadrul unei vizite de lucru. Miercuri, R. Moldova și Franța au semnat două acorduri: unul vizează domeniul apărării, iar celălalt - cooperarea economică.

În cadrul unui briefing de presă susținut alături de președinta Maia Sandu, liderul francez Emmanuel Macron a precizat că acordul semnat de miniştrii apărării celor două țări prevede, în special, „deschiderea în următoarele luni a unei misiuni de apărare permanentă la Chişinău.

Sursa foto: Maia Sandu / Facebook