Mai multe echipe canine participă la instruiri de securitate și recunoaștere a obiectelor explozive

Mai multe echipe canine participă la instruiri de securitate și recunoaștere a obiectelor explozive
Sursa foto: Poliția de Frontieră a R. Moldova

Nouă echipe canine ale Poliției de Frontieră, precum și mai multe echipe ale Inspectoratului General de Carabinieri, participă la un program de instruire, organizat de Marele Stat Major al Armatei Naționale. Timp de cinci zile, în perioada 1-5 iulie curent, patrupezii își vor dezvolta capacitățile de securitate, recunoaștere a obiectelor explozive și identificarea diferiroe substanțe de acest fel.

Unul din formatorii de bază al instruirii este polițistul de frontieră Ghenadie Rotaru - expert în domeniul dresajului canin, care ne va reprezenta țara la concursul America’s Got Talent în anul 2025.

VIDEO/ Un polițist de frontieră din R. Moldova a fost invitat la concursul America’s Got Talent
Un polițist de frontieră din R. Moldova ne va reprezenta țara la concursul America’s Got Talent în anul 2025. Este vorba despre specialistul principal din cadrul Centrului chinologic al Poliției de Frontieră, Ghenadie Rotaru, care lucrează cu patrupezii deja de 35 de ani. „Amy are deja patru ani și

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit Poliției de Frontieră, instruirea include atât sesiuni teoretice, cât și activități practice. În cadrul lecțiilor teoretice, echipele canine sunt instruite în privința măsurilor de securitate necesare în detectarea și manipularea obiectelor explozive. Ulterior, participanții exersează în practică cele învățate, aplicând cunoștințele teoretice în scenarii simulate.

„Această instruire este esențială pentru pregătirea echipelor canine ale Poliției de Frontieră, contribuind semnificativ la îmbunătățirea capacităților noastre operaționale și la asigurarea securității naționale”, precizează responsabilii.