VIDEO/ Un polițist de frontieră din R. Moldova a fost invitat la concursul America’s Got Talent

VIDEO/ Un polițist de frontieră din R. Moldova a fost invitat la concursul America’s Got Talent
Captură de ecran. Sursa foto: TVN

Un polițist de frontieră din R. Moldova ne va reprezenta țara la concursul America’s Got Talent în anul 2025. Este vorba despre specialistul principal din cadrul Centrului chinologic al Poliției de Frontieră, Ghenadie Rotaru, care lucrează cu patrupezii deja de 35 de ani.

„Amy are deja patru ani și jumătate și mai are încă mult de învățat. Este un câine foarte inteligent, foarte interesant. Suntem invitați în anul 2025 la America’s Got Talent. Chiar acum vrem să pregătim un filmuleț”, a declarat Ghenadie Rotaru pentru TVN.

Ghenadie spune că el și Amy sunt o echipă. Cei doi se înțeleg, se stimulează reciproc, însă atunci când este necesar, polițistul de frontieră o corectează pe Amy „la fel cum mama își corectează copilul”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

De menționat că Amy nu este singurul câine de serviciu al lui Ghenadie. Angajatul Poliției de Frontieră mai are și un ciobănesc belgian pe nume Lucky, în vârstă de 12 ani și jumătate.

„Cu el am făcut multe activități, am fost chiar și la Românii au Talent. Și el este la fel un câine specializat căutarea substanțelor narcotice și a țigărilor. Lucrează foarte bine. Îmi place că lucrând cu el am înțeles mai multe din ceea ce cunoșteam”, a conchis chinologul.

Acum patru ani, Ghenadie Rotaru a scris și o carte, intitulată „Disciplină și comportament canin”. Aceasta este prima carte despre dresarea câinilor, semnată de un autor din R. Moldova.