Lucrările de reparație de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” ar putea costa circa 1.000.000 de lei

Lucrările de reparație de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” ar putea costa circa 1.000.000 de lei
Sursa foto: Pretura sectorului Buiucani

Lucrările de reparație în incinta Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”, unde vineri, 5 aprilie, a izbucnit un incendiu, ar putea costa circa un milion de lei. Autoritățile municipale spun că până miercuri va fi întocmit un caiet de sarcini cu suma estimativă a cheltuielilor necesare în vederea restabilirii tuturor pagubelor din cadrul instituției.

„Pe parcursul ultimelor două zile, au fost dezinfectate absolut toate grupurile sanitare, coridoarele, sălile de clasă, sălile de sport și festivități. Au fost dezinfectate cu clorură depozitele de la etajul I, blocul alimentar și subsolul instituției. La fel, a fost efectuată curățenia generală cu utilizarea soluțiilor chimice, inclusiv în cantina liceului. Au fost vopsite cu emulsie pereții și coridoarele din blocul B, pentru a combate mirosul”, a precizat șeful adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport din Chişinău (DGETS), Andrei Pavaloi.

Potrivit responsabililor, până în prezent, a fost restabilită energia electrică în blocul claselor primare, inclusiv etajul I și II, din blocul B. Pe parcursul zilei de luni, 15 aprilie, urmează să fie restabilite traseele de electricitate în partea administrativă a instituției și subsolul blocului B.

Totuși, urmează să fie efectuate încă multe lucrări, inclusiv schimbarea tavanului suspendat din cantină, reparația podului și a pereților, schimbatul teracotei de pe pereți în blocul alimentar, schimbarea mai multor uși și a pachetelor cu sticlă de la geamurile termopan afectate, precum și restabilirea ventilației.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Estimativ, ar fi nevoie de circa un milion de lei, susțin experții. Cu toate acestea, suma cheltuielilor necesare în vederea restabilirii tuturor pagubelor din cadrul instituției va fi prezentată miercuri, 17 aprilie.

Amintim că, în după-amiaza zilei de vineri, 5 aprilie, un incendiu a izbucnit în demisolul Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”, din sectorul Buiucani al capitalei. Nicio persoană nu a avut de suferit, însă directoarea instituției de învățământ a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În perioada 8-12 aprilie, elevii și-au continuat studiile la distanță, în format online. Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale, sectorul Buiucani, a decis prelungirea măsurii și pentru ziua de luni, 15 aprilie. CSE Buiucani urmează să ia o nouă decizie astăzi, după prezentarea raportului efectuat de Centrul de Sănătate Publică, care a prelevat probe de aer.

Totodată, astăzi va fi prezentat și raportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu privire la cauzele izbucnirii incendiului.

FOTO/ Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” vor învăța de la distanță și luni. Precizările municipalității
Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din capitală, unde pe 5 aprilie a avut loc un incendiu, își vor continua studiile la distanţă, în format on-line, şi în ziua de luni, 15 aprilie. Decizia a fost luată în cadrul unei noi şedinţe a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), sectorul Buiucani.…