VIDEO/ Orășelul European și-a deschis porțile. Maia Sandu: „Ziua Victoriei și Ziua Europei nu sunt contradictorii”

VIDEO/ Orășelul European și-a deschis porțile. Maia Sandu: „Ziua Victoriei și Ziua Europei nu sunt contradictorii”
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

„Orășelul European” de la Chișinău, organizat în contextul Zilei Europei în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), și-a deschis porțile. Vizitatorii se vor putea familiariza cu tradițiile culturale și culinare a 18 state membre ale Uniunii Europene, să afle informații despre activitățile derulate în cadrul proiectelor finanțate de UE în R. Moldova, iar spre seară să participe la un concert.

La deschiderea Orășelului European au participat președinta Maia Sandu și ambasadorii țărilor UE în țara noastră.

„Azi e o zi cu semnificație dublă pentru R. Moldova și întreaga lume, pe 8 mai 1945 a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt unui război ce a adus multă moarte. 9 mai 1945 a fost prima zi de pace în Europa, pace pe care am crezut-o veșnică. (...) Ziua Victoriei și Ziua Europei nu sunt contradictorii, dimpotrivă, Ziua Europei e o continuare a victoriei forțelor aliate care a adus pacea, Ziua Victoriei e ziua păcii pe continentul european”, a declarat președinta.

Comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, a spus că este „sigur că R. Moldova, condusă de Maia Sandu, va rămâne un partener puternic al UE și va deveni parte a UE”.

0:00
/
Sursa video: ziar.md.

Pe parcursul zilei vor fi organizate mai multe târguri și deschise mai multe pavilioane dedidcate activităților inclusiv pentru copii.

Vezi AICI programul pregătit de Ziua Europei.

Ziua Europei la Chișinău: Programul evenimentelor din „Orășelul European”
„Orășelul European” de la Chișinău, organizat în contextul Zilei Europei, își va deschide porțile pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). În acest an, sloganul sărbătorii este „Europa ești tu”. Vizitatorii se vor putea familiariza cu tradițiile culturale și culinare a 18 state membre ale…