Listele de pasageri la cursele Erevan-Chișinău, verificate de instituțiile de drept. Noile reguli de călătorie

Listele de pasageri la cursele Erevan-Chișinău, verificate de instituțiile de drept. Noile reguli de călătorie
Sursa foto: radiomoldova.md

Compania aeriană FLYONE a anunțat miercuri, 3 iulie, noi reguli de călătorie, valabile pentru toate zborurile către Chișinău din Erevan. Potrivit companiei aeriene, aceste măsuri vor susține eforturile instituțiilor statului în lupta împotriva migrației ilegale, terorismului și altor activități ilicite ce amenință ordinea constituțională.

Astfel, potrivit companiei aeriene FLYONE, listele de pasageri vor fi oferite din timp instituțiilor de drept ale R. Moldova, iar autoritățile vor efectua verificări suplimentare până la decolare și aterizare, pentru a identifica și preveni orice risc potențial de securitate.

Reprezentanții companiei aeriene precizează că doar pasagerii care au primit confirmarea că sunt admiși la zbor vor putea continua călătoria. Pasagerii refuzați sau considerați „non grata” nu vor putea călători și nu li se va rambursa contravaloarea biletului achiziționat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pasagerii cursei Erevan-Chișinău sunt așteptați la aeroport cu cel puțin 4 ore până la decolare, pentru a putea parcurge toate formalitățile de securitate.

Compania aeriană FLYONE subliniază că aceste măsuri sunt esențiale pentru a preveni utilizarea teritoriului național pentru activități extremiste, teroriste sau subversive, care ar putea destabiliza ordinea constituțională și securitatea statului.

Amintim că pe 14 iunie, în spațiul public au apărut informații precum că un avion de pe cursa Erevan-Chișinău nu a fost lăsat să aterizeze în R. Moldova. Atunci, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a venit cu o reacție, menționând că zborul nu a primit aprobarea necesară deoarece operatorul aerian nu a notificat AAC despre modificările de orar cu trei zile în prealabil.

VIDEO/ Un avion de pe cursa Erevan-Chișinău nu ar fi fost lăsat să aterizeze în R. Moldova
Un avion de pe cursa Erevan-Chișinău, la bordul căruia s-ar afla mai mai mulți moldoveni, nu ar fi fost lăsat să aterizeze pe Aeroportul Chișinău. Canalele de Telegram pro-ruse transmit că pasagerii susțin că sunt persecutați din „motive politice”. Potrivit imaginilor video și informațiilor distrib…
Reacția Autorității Aeronautice Civile, după ce avionul de pe cursa Erevan-Chișinău a fost redirecționat la București
Operatorul aerian nu a notificat Autoritatea Aeronautică Civilă despre modificările de orar cu 3 zile în prealabil, după cum prevede legislația, astfel zborul nu a primit aprobarea necesară. Reacția aparține Autorității Aeronautice Civile (AAC), după ce în spațiul public au apărut informații precum…