La Chișinău a fost inaugurată a 43-a ediție a expoziției internaționale „Moldagrotech”

La Chișinău a fost inaugurată a 43-a ediție a expoziției internaționale „Moldagrotech”
Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

La Chișinău a fost inaugurată cea de-a 43-a ediție a expoziției internaționale specializate „Moldagrotech”, în cadrul căreia sunt expuse mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol. La actuala ediție participă zeci de producători din R. Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia, Letonia, Polonia, Ungaria și Turcia.

Timp de patru zile, la Centrul Expozițional Moldexpo vor avea loc prezentări și demonstrări de mașini agricole moderne, iar cele mai bune mostre vor participa la concursul „Util pentru Moldova”, reluat în acest an cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Prezent la evenimentul de inaugurare, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că instituția pe care o conduce depune eforturi pentru armonizarea Legislației actuale și modernizarea domeniului agricol, în contextul aderării R. Moldova la UE.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Acest lucru este necesar pentru a putea face față concurenței regionale și globale. În context, expoziția „Moldagrotech” este un pilon pentru pregătirea tehnologică și digitală a agriculturii noastre. Alături de agricultori, de importatori, distribuitori, vom reuși să pregătim mediul nostru de afaceri pentru concurența acerbă care este în regiunea bazinului Mării Negre”, a precizat Vladimir Bolea.

Programul de afaceri al expoziției „Moldagrotech” include seminare, mese rotunde, discuții, dar și conferința „Agrogenerația”, în cadrul căreia cei mai buni studenți ai Universității Tehnice din Moldova (UTM) vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din domeniu.

Doritorii pot vizita expoziția până sâmbătă, 16 martie. În mod tradițional, aceasta este însoțită de Târgul de puieți și material săditor, care înregistrează circa 40 de participanți.