Kuleba, la Chișinău: Ucraina este gata să ajute R. Moldova să combată amenințările hibride rusești

Kuleba, la Chișinău: Ucraina este gata să ajute R. Moldova să combată amenințările hibride rusești
Sursa foto: Mihai Popșoi / Telegram

Kremlinul va folosi tot arsenalul său propagandistic pentru a încerca să influențeze alegerile prezidențiale și referendumul din R. Moldova. De această părere este ministrul Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba. În acest context, oficialul de la Kiev a anunțat că țara sa este deschisă să acorde asistență autorităților de la Chișinău în lupta cu dezinformarea.

„Suntem gata să împărtășim cu R. Moldova tot ce știm despre modul în care funcționează amenințările hibride rusești, pentru ca să vă apărați împotriva acestora”, a declarat la Chișinău șeful diplomației ucrainene, în cadrul unui briefing de presă susținut după cea de-a treia reuniune a Trilateralei R. Moldova-România-Ucraina la nivel de miniștri de externe.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Amintim că astăzi Chișinăul a găzduit cea de-a treia reuniune a Trilateralei R. Moldova-România-Ucraina la nivel de miniștri de externe. La eveniment a participat șeful diplomației moldovenești - Mihai Popșoi, ministra Afacerilor Externe a României - Luminița Odobescu și ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei - Dmitro Kuleba.

În cadrul Trilateralei, cei trei miniștri de Externe au semnat o declarație comună, precum și un memorandum privind combaterea manipulării informaționale și a ingerințelor străine.

R. Moldova, România și Ucraina vor semna azi un memorandum privind combaterea dezinformării
R. Moldova, România și Ucraina vor semna astăzi un memorandum privind combaterea dezinformării. Evenimentul se va desfășura în cadrul celei de-a treia reuniuni a Trilateralei la nivel de miniștri de externe. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Liliana Barbăroșie, a declara…

Trilaterala la nivelul miniștrilor afacerilor de externe ale celor trei state a fost lansată în anul 2022, la inițiativa șefului diplomației de la București de atunci, Bogdan Aurescu. Acest format are drept scop cooperarea dintre cele trei țări vecine în contextul invaziei ruse în Ucraina şi al crizelor cu care se confruntă Ucraina și R.Moldova din cauza acesteia.

Prima reuniune a Trilateralei a avut loc pe 15 septembrie 2022, la Odesa, iar cea de-a doua – pe 13 aprilie 2023, la București.