Israelul a lansat un atac asupra Iranului. Trei explozii au fost auzite în apropierea bazei aeriene din Isfahan

Israelul a lansat un atac asupra Iranului. Trei explozii au fost auzite în apropierea bazei aeriene din Isfahan
Sursa foto: AFP

Mai multe explozii au fost auzite vineri dimineață în apropierea orașului iranian Isfahan. Zborurile deasupra Teheranului şi a altor orașe au fost suspendate, iar Iranul şi-a activat sistemele de apărare aeriană. Atacul vine la câteva ore după ce ministrul iranian de Externe a declarat că, dacă Israelul va răspunde în vreun fel atacului din weekend, Iranul va reacționa imediat. Un oficial american a confirmat că Israelul ar sta în spatele atacului, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineața „explozii puternice” în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele. Ulterior, au fost anunțate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că „nu au fost atacuri cu rachete până în prezent”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Agenția oficială Irna a anunțat că autoritățile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineața, după informații despre cel puțin o explozie în centrul țării. Zborurile comerciale au fost suspendate către şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit agenției Mehr, care citează autoritățile aeroportuare.

Agenţia oficială iraniană Irna a anunțat vineri că „nicio pagubă majoră” nu a fost raportată după exploziile auzite în zori, informează AFP.

Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete în această noapte
În noaptea de sâmbătă spre duminică, Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, care a fost vizat de câteva sute de drone și rachete. Partea iraniană a declarat că acesta a fost un răspuns la atacul din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului