Încă patru persoane de la centrul de plasament din Chișinău, diagnosticate cu rujeolă. Bilanțul ajunge la 11

Încă patru persoane de la centrul de plasament din Chișinău, diagnosticate cu rujeolă. Bilanțul ajunge la 11
Sursa foto: doucefleur de la doucefleur's Images

Încă patru persoane, inclusiv un copil, în vârstă de 11 ani, de la centrul de plasament din Chișinău au fost diagnosticate cu rujeolă, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit instituției, alte cazuri suspecte sunt monitorizate.

ANSP a precizat că toate persoanele care prezentau simptome asociate infecției rujeolice au fost spitalizate în instituții medicale specializate.

„Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele aflate în contact sunt supravegheate medical. Specialiștii ANSP continuă măsurile în focar pentru localizarea acestuia”, a notat agenția.

Astfel, bilanțul cazurilor de rujeolă de la centrul de plasament din Chișinău ajunge la 11. De la începutul anului curent, în țară, au fost confirmate prin diagnostic de laborator, 16 cazuri de rujeolă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă, care poate duce la complicații grave, precum infecția urechii medii, laringită, bronșită, pneumonie, encefalită, meningoencefalită, panencefalită și chiar deces. ANSP amintește că tratament specific pentru rujeolă nu există, dar putem preveni boala prin vaccinare.

În R. Moldova, sunt disponibile cantități suficiente de vaccin combinat contra rujeolei, oreionului, rubeolei. Vaccinul ROR utilizat în țară este precalificat de către Organizația Mondială a Sănătății.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. Părinții copiilor care nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, sunt îndemnați să se adreseze la instituțiile de asistență medicală primară, unde medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Încă patru copii de la centrul de plasament din Chișinău au fost diagnosticați cu rujeolă. Precizările ANSP
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că alți patru copii din cadrul centrului de plasament pentru refugiați au fost diagnosticați cu rujeolă. Potrivit instituției, alte cazuri cu suspiciune la rujeolă, la beneficiarii din aceeași instituție, se află în proces de investigare. „Pri…
Trei cazuri confirmate. Precizări privind focarul de rujeolă de la un centru de plasament pentru refugiați
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță despre înregistrarea unui focar de rujeolă la persoane cazate într-un Centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău. Potrivit ANSP, în urma investigațiilor de laborator, au fost confirmate trei cazuri de rujeolă la copii cu vârste…
Focar de rujeolă la un centru pentru refugiați? Primăria anunță că au fost confirmate cinci cazuri de îmbolnăvire
Autoritățile municipale anunță că cinci persoane, care se află la centrul de plasament pentru refugiați din Chișinău, au fost diagnosticate cu rujeolă. Șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan, a anunțat că în cadrul centrului sunt circa 160 de pers…