Focar de rujeolă la un centru pentru refugiați? Primăria anunță că au fost confirmate cinci cazuri de îmbolnăvire

Focar de rujeolă la un centru pentru refugiați? Primăria anunță că au fost confirmate cinci cazuri de îmbolnăvire
Sursa foto: GETTY IMAGES

Autoritățile municipale anunță că cinci persoane, care se află la centrul de plasament pentru refugiați din Chișinău, au fost diagnosticate cu rujeolă. Șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan, a anunțat că în cadrul centrului sunt circa 160 de persoane, cetățeni ai Ucrainei, dintre care peste 60 sunt copii.

„Din păcate, joi am avut un anunț nu prea îmbucurător. În cadrul unui centru de refugiați din strada Nicolae Testemițanu 6 au fost raportate trei cazuri de rujeolă în rândul refugiaților. Centrul este gestionat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (...)”, a declarat acesta.

Bolocan a mai precizat că vineri, 15 martie, au fost confirmate alte două cazuri de rujeolă.

„În total avem cinci cazuri. Statutul cu privire la vaccinare, ei nu dețin niciun act și nu doresc să comunice. Din discuții s-a aflat că o singură familie au fost vaccinați. (...) Măsurile de izolare au fost întreprinse. Din păcate dacă în 21 de zile vor fi confirmate alte cazuri va fi nevoie de prelungit regimul de carantină. Refugiații solicită de la medici medicamente, acest centru este gestionat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, aprovizionarea cu medicamente intră în atribuția lor (...)”, a conchis acesta.

Șeful adjunct al direcției a mai precizat că toți copiii sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și se află în stare stabilă.

Ministerul Muncii nu a venit cu informații despre aceste cazuri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

De la începutul anului, în R. Moldova au fost confirmate cinci cazuri de rujeolă.

În R. Moldova a fost înregistrat al cincilea caz de rujeolă. Pacienta este originară din România
Pe teritoriul R. Moldova a fost înregistrat un nou caz de rujeolă de import. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că este vorba de o femeie în vârstă de 42 ani, originară din România, care se află într-o vizită în municipiul Chișinău. „La manifestările clinice ale bolii (febră, t…