În premieră, R. Moldova a procurat gaze naturale de la o companie din Bulgaria

În premieră, R. Moldova a procurat gaze naturale de la o companie din Bulgaria
Imagine simbol

Premieră pentru R. Moldova. Pentru prima dată, societatea pe acțiuni Energocom a procurat ieri gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria. Volumul de 24 MWh va fi livrat în țara noastră astăzi, 29 mai, achiziția fiind efectuată în regim de testare.

Potrivit Energocom, compania are acces pe mai multe burse internaționale și deține licență de furnizare a gazelor naturale în Bulgaria, dar și în țările prin care  gazele procurate vor ajunge în R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Acest lucru permite SA Energocom să achiziționeze și să transporte gazele în mod independent, diversificând astfel sursele de aprovizionare a țării și oferind posibilitatea de procurare a gazelor la prețuri competitive”, au conchis responsabilii.

Amintim că, pe 1 aprilie, Ministerul Energiei a anunțat că în primele două zile ale lunii aprilie, consumatorii din R. Moldova (malul drept al râului Nistru) au utilizat în gospodăriile lor gaze din Statele Unite ale Americii, livrate prin portul grecesc Alexandroupolis. Este vorba despre un volum de testare cu gaze naturale lichefiate, importate de societatea pe acțiuni Energocom de la compania grecească DEPA.

Sursa foto: Energocom / Facebook