În acest an, statul va finanța un număr record de proiecte culturale. Lista câștigătorilor

În acest an, statul va finanța un număr record de proiecte culturale. Lista câștigătorilor
Sursa foto: IOFOTO

Ministerul Culturii va finanța în acest an un număr record de proiecte culturale - 84, elaborate de organizațiile necomerciale. Lista inițială a câștigătorilor a fost completată ca urmare a identificării unor resurse suplimentare, în sumă de circa două milioane de lei.

Din cele 84 de proiecte câștigătoare, 74 obțin finanțare la categoria „anuale”, iar celelalte 10 se înscriu la „multianuale” - o categorie nouă, inclusă în acest an. În anul curent, a fost majorat plafonul maxim solicitat: de la 200 de mii de lei (anterior) la 300 de mii lei pentru proiectele anuale și până la 900 de mii lei pentru cele multianuale.

Totodată, au fost incluse două arii tematice noi - diplomație culturală și rezidențe de creație. Membrii Comisiei de evaluare au selectat 114 proiecte ce au acumulat punctajul de trecere - peste 60 de puncte. Suma totală solicitată de proiectele eligibile selectate se ridică la 35 de milioane de lei, ceea ce depășea esențial suma de 12 milioane, alocată în acest scop.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Respectiv, Ministerul Culturii a identificat și a decis majorarea cu încă două milioane de lei a bugetului și a revizuit bugetele de la toate proiectele, conform cheltuielilor eligibile.

La această ediție a concursului au fost înaintate 170 de proiecte culturale elaborate și înaintate de către 126 de organizații necomerciale din țară - asociații obștești, uniuni de creație, fundații și instituții private.

Iată lista câștigătorilor:

170 de proiecte culturale, pe masa Ministerului Culturii. Instituția va oferi finanțare de până la 10 milioane de lei
Ministerul Culturii din R. Moldova anunță că 170 de proiecțe au fost înaintate, de către 126 de solicitanți, în concursul pentru acordarea finanțării nerambursabile a proiectelor culturale implementate de organizațiile necomerciale pentru anul curent. Acestea urmează să fie analizate de către Comisi…