Guvernul transmite în gestiunea municipalității Complexul Memorial „Eternitate”

Guvernul transmite în gestiunea municipalității Complexul Memorial „Eternitate”
Sursa foto: diezukunftbleibtanders.de

Miniștrii au votat proiectul prin care Complexul Memorial „Eternitate” se transmite, cu titlu gratuit, cu acordul Consiliului municipal Chișinău (CMC), din proprietatea statului, administrarea Ministerului Apărării în proprietatea municipiului Chișinău.

Potrivit proiectului, Ministerul Apărării în comun cu Consiliul municipal Chișinău vor institui comisia de transmitere și vor asigura transmiterea Complexului Memorial „Eternitate” în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 901/2015.

În aprilie curent, consilierii municipali din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat proiectul care prevede transmiterea Complexului Memorial „Eternitate” la balanța Primăriei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Complexul Memorial „Eternitate” este un monument situat în Chișinău, considerat monumentul victoriei fostei URSS asupra fascismului și ridicat în cinstea celor care au căzut în luptă. „Eternitate” se bucură de un element aparte – focul veşnic, o flacără, întreţinută cu gaz, care arde întruna.

Memorialul a fost creat de sculptorii A. Maiko și I. Poniatowski și de arhitectul A. Minaev. Acesta a fost inaugurat pe 9 mai 1975, în ziua aniversării a 30 de ani de la victoria sovietică în cel de-al Doilea Război Mondial.

Monumentul a fost restaurat pe 24 august 2006, cu ocazia celei de-a 62-a aniversări a Operațiunii Iași-Chișinău. Peste 14 ani, în plină pandemie, la ordinul ex-președintelui Igor Dodon, din bugetul statului au fost alocate 2,3 milioane de le pentru restaurarea Complexului. La un an distanță, muncitorii au fost nevoiți să intervină din nou, întrucât calitatea lucrărilor lăsa de dorit.

Complexul Memorial „Eternitate” va trece la balanța Primăriei Chișinău
ACTUALIZARE (14:11) Consilierii municipali din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat proiectul care prevede transmiterea Complexului Memorial „Eternitate” la balanța Primăriei. ȘTIREA INIȚIALĂ (10:27) Complexul Memorial „Eternitate” ar urma să treacă în gestiunea municipalității. Anu…