Guvernul Canadei ar putea să împrumute Republicii Moldova 120 de milioane de dolari

Guvernul Canadei ar putea să împrumute Republicii Moldova 120 de milioane de dolari
Sursa foto: multimedia.parlament.md

Guvernul Canadei ar putea împrumuta R. Moldova cu 120 de milioane de dolari canadieni pentru a ajuta statul nostru să-și finanțeze necesitățile bugetului de stat. Membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană au aprobat luni, 8 iulie, avizul privind inițierea negocierilor asupra acordului care va stabili detaliile împrumutului.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, banii vor fi folosiți pentru „promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat, pentru consolidarea rezilienței refugiaților și a gospodăriilor și pentru sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției spre energia verde”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, asistența financiară va suplini Programul oferit R. Moldova de Banca Mondială „Operațiunea Politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”, care va fi semnat în perioada următoare.

După semnarea documentului, Parlamentul urmează să-l ratifice pentru a intra în vigoare. Împrumutul va fi oferit țării noastre pentru o perioadă de zece ani.