Gazele naturale s-ar putea ieftini. Moldovagaz va depune o solicitare în acest sens la ANRE

Gazele naturale s-ar putea ieftini. Moldovagaz va depune o solicitare în acest sens la ANRE
Sursa foto: Getty Images

Gazele naturale s-ar putea ieftini. Moldovagaz va depune vineri, 26 aprilie, solicitare la ANRE pentru reducerea tarifului pentru consumatorii, a anunțat președintele Consiliului de administrație al companiei, Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

„Vineri ne adresăm la ANRE, referitor la reducerea tarifului pentru consumatorii casnici și industriali”, a declarat Vadim Ceban.

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz nu a precizat cu cât anume va scădea prețul gazelor pentru consumatorii finali.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În luna februarie, prețul gazelor naturale pentru consumatorii din R. Moldova a fost redus până la 14.46 lei/m3, cu circa 3,5 lei. Noul tarif a intrat în vigoare pe 23 februarie.

După cum au declarat anterior autoritățile, gazele consumate de malul drept sunt cumpărate de compania de stat Energocom de pe bursele internaționale. Cele 5,7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi, livrate de Gazprom ajung în stânga Nistrului, la centrala de la Cuciurgan, de la care malul drept cumpără peste 80% din necesarul de energie electrică.